3 gode grunner til å bruke tyggis med god samvittighet!

Bruken av tyggis stiger enormt. Vi deler vår erfaring om trygg og sunn bruk av tyggegummi!

Mange pasienter glemmer å spørre oss hvorvidt vi anbefaler eller advarer om bruk av tyggegummi.

Vi deler vår kunnskap med deg for at du skal føle deg trygg og vite at du tar gode valg som påvirker tannhelsen positivt.

Bli smart med tyggis

Amerikansk forskning viser at ungdom kan få bedre resultater i skolen ved å tygge tyggegummi. I en studie utført ved Baylor College of Medicine i Houston, USA, fant forskerne at elever som tygget tyggis i løpet av en mattetime, forbedret karakteren sin i en standard matteprøve i løpet av 14 uker. De hadde også bedre karakterer ved semesterslutt enn elevene som ikke tygget tyggegummi, skriver Reuters Health.

– Dette er første gang vi på ekte vis har klart å vise at elever presterer bedre når de tygger tyggis, sier Gil Leveille ved Wrigley Science Institute, som er forskningsdelen til tyggegummigiganten Wm. Wrigley Jr. Company, som finansierte studien.

Bedre konsentrasjon
Tyggegummi endrer kortisolnivåene i spytt. Dette stressproduserende hormonet kan reduseres med opptil 16% når noen tygger tyggegummi. Lavere stressnivå betyr at sinnet kan slappe av og konsentrere seg bedre.

Sliter du med ising i tennene? Les hvordan vi avslører hull i tennene.

Redusert appetitt
Det har blitt sagt at det å tygge tyggis bidrar til å lure magen, slik at du kan unngå å spise hele tiden. Dette er spesielt gunstig for å unngå matvarer med dårlige næringsstoffer som søtsaker og brus.

Si farvel til halsbrann
Kvinne med magesmerter

Tyggegummi stimulerer spyttproduksjon slik at mat og væsker lettere passere gjennom spiserøret. Dette fører til kroppen nøytralisere syre mer effektivt.

Smaker som peppermynte, grønnmynte (spearmint) og er spesielt anbefalt. Fruktige smaker kan være ubehagelige da de kan forårsake magesmerter.

Forfatter: A2N Tannlegeside Publisert: 07.09.20